Vaarbewijs ⛵️🚤 – Uitrustingseisen motorboot en zeilboot

Voor snelle motorboten zijn een aantal uitrustingseisen. Voor kleine boten zijn deze optioneel. Wil je je vaarbewijs halen, volg dan deze vaarbewijs cursus en met alle vaarbewijs theorie en vaarbewijs tips en leer alles wat je moet weten voor je vaarbewijs examen!

🇳🇱 🇬🇧 Dutch and English subtitles available for this video.

👍 Abonneer je op ons vaarbewijs kanaal

De wet (BPR) stelt maar weinig dingen verplicht voor de uitrusting van een boot. Toch worden een aantal dingen echt aanbevolen om aan boord te hebben en is onderdeel van het vaarbewijs examen. Veel hebben te maken met een vergroting van de veiligheid aan boord. De volgende items worden uitgelegd, ankers, zeereling, lenspomp, afsluiters, reddingsvesten, brandblussers, dodemansknop. Ook zijn er speciale eisen die worden gesteld aan de bestuurder van een snelle motorboot, de politie controleert en bekeurt hier ook op. Dus wees gewaarschuwd en zorg dat je je vaarbewijs niet kwijtraakt en voldoe aan de uitrustingseisen. Indien de boot gebruikt wordt voor waterskiërs is er nog een aanvullende eis, dan moet er namelijk altijd een tweede persoon op de uitkijk staan en de waterskier altijd in de gaten houden ter vergroting van de veiligheid. Wil je meer weten bekijk dan ook deze video over reglementen op het water.

Wil je alle theorie die nodig is voor je vaarbewijs op een leuke en eenvoudige manier leren, bekijk dan alle video’s in deze Youtube afspeellijst. Zo slaag je voor je vaarbewijs cbr deel 1 examen. Gebruik deze vaarbewijs lessen voor je vaarbewijs praktijk.

📖 Bekijk hier de inhoud van alle vaarbewijs lessen.

💰 Wil je de filmpjes financieel steunen? Dat kan via PayPal.