Vaarbewijs ⛵️🚤 – Elektriciteit en accu’s op boten

Veel apparatuur op de boot werkt op elektriciteit geleverd door een accu. Wil je je vaarbewijs halen, volg dan deze vaarbewijs cursus en met alle vaarbewijs theorie en vaarbewijs tips en leer alles wat je moet weten voor je vaarbewijs examen!

🇳🇱 🇬🇧 Dutch and English subtitles available for this video.

👍 Abonneer je op ons vaarbewijs kanaal

Elektrische buitenboordmotoren zijn erg in opkomst bij kleine boten. Als je in de haven of aan de kade ligt kan je gebruik maken van walstroom voor je elektriciteit. Onderweg gebruik je accu’s. Je hebt vaak een startaccu en een lichtaccu. Je kan de capaciteit van een accu vergroten door meerdere accu’s parallel te schakelen. Groter schepen hebben vaak apparatuur op 24 volt, dit kan je creëren door twee 12-volts accu’s in serie te schakelen. Voor je vaarbewijs examen kunnen hier vragen over worden gesteld. Bekijk ook onze video over branden en brandveiligheid op boten.

Wil je alle theorie die nodig is voor je vaarbewijs op een leuke en eenvoudige manier leren, bekijk dan alle video’s in deze Youtube afspeellijst. Zo slaag je voor je vaarbewijs deel 1 examen.

📖 Bekijk hier de inhoud van alle vaarbewijs lessen.

💰 Wil je de filmpjes financieel steunen? Dat kan via PayPal.