Vaarbewijs ⛵️🚤 – Brandpreventie op boten

Branden op boten kan voorkomen door deze tips in acht te nemen. Wil je je vaarbewijs halen, volg dan deze vaarbewijs cursus en met alle vaarbewijs theorie en vaarbewijs tips en leer alles wat je moet weten voor je vaarbewijs examen!

🇳🇱 🇬🇧 Dutch and English subtitles available for this video.

👍 Abonneer je op ons vaarbewijs kanaal

Voor je vaarbewijs moet je weten hoe je branden kan voorkomen. Op een boot of schip is een brand extra gevaarlijk, omdat je niet makkelijk van het schip af kan op open water zonder een kust in de buurt. Je kan en gasdetector installeren en gebruik een thermisch beveiligd cardanisch opgehangen kooktoestel. Gasaansluitingen moeten van koper zijn het laatste deel mag een rubberen slang zijn. Gebruik een gasbun voor de gasflessen. Bij een benzinemotor moet je goed ventileren, want benzinedampen zijn zeer explosief. Ook dampen die ontsnappen bij een accu kunnen exploderen. Niet roken als je diesel of benzine bijvult. Op je examen voor je vaarbewijs kunnen hier vragen over worden gesteld. Bekijk ook onze video over branden en brandblussers.

Wil je alle theorie die nodig is voor je vaarbewijs op een leuke en eenvoudige manier leren, bekijk dan alle video’s in deze Youtube afspeellijst. Zo slaag je voor je vaarbewijs deel 1 examen en ga je veilig met je zeilboot of motorboot het water op.

📖 Bekijk hier de inhoud van alle vaarbewijs lessen.

💰 Wil je de filmpjes financieel steunen? Dat kan via PayPal.