Vaarbewijs ⛵️🚤 – Aanmeren met je zeil- of motorboot

Uitleg over de verschillende manieren hoe je met je zeilboot of motorboot kan aanmeren en aanleggen aan de wal, kant, box of steiger. Wil je je vaarbewijs halen, volg dan deze cursus met alle theorie en tips en leer alles wat je moet weten voor je vaarbewijs examen!

🇳🇱 🇬🇧 Dutch and English subtitles available for this video.

👍 Abonneer je op ons vaarbewijs kanaal

Afhankelijk van de wind en stroming leg je eerst een voortros, achtertros, voorspring of achterspring uit als je wil aanmeren. De eerste landvast is belangrijk want dan lig je in ieder geval vast. De rest van de lijnen komen dan later wel. De eerste lijn leg je altijd zo vast dat de boot niet kan wegwaaien, als de wind van voren komt maak je bijvoorbeeld eerst de voortros vast. En als de wind van achteren komt eerst de achtertros.

Middelgrote boten hebben vaak een middenbolder die je kan gebruiken voor het aanmeren van je motorboot. In deze video, worden een aantal voorbeelden gegeven die je moet weten voor je vaarbewijs examen. Stootwillen of fenders hang je tussen de boot en de walkant zodat je boot niet beschadigd wordt. Als je wil leren hoe je moet afvaren, bekijk dan de video Afvaren met je zeilboot of motorboot.

Wil je alle theorie die nodig is voor je vaarbewijs op een leuke en eenvoudige manier leren, bekijk dan alle video animaties in deze Youtube afspeellijst. Zo slaag je voor je VB1 examen. En ga je vol zelfvertrouwen met je motorboot of zeilboot het water op!

📖 Bekijk hier de inhoud van alle vaarbewijs lessen.

💰 Wil je de filmpjes financieel steunen? Dat kan via PayPal.