Anita van den Hoven

anitaOp muzikaal vlak pakte Anita eigenlijk alles aan: van popband tot harmonie en zo’n beetje alles daar tussenin. Andere sax nodig? Al snel werd de selectie thuis uitgebreid met naast de altsaxofoon ook een tenor- en baritonsaxofoon: zo ben je al snel een stuk flexibeler. Via Richard Streng kwam ze bij de Fellows Bigband terecht, aanvankelijk om voor hem op de bariton in te vallen maar steeds vaker ook voor het invullen van ontbrekende alt en tenorpartijen. Op de vraag of ze de tenorsectie wilde komen versterken hoefde ze, met een kleine op komst, niet lang na te denken. In de omgeving van Amsterdam is dit namelijk wel een van de meest aansprekende bigbands en bovendien een ontzettend leuk gezelschap om de donderdagavond mee te vullen!

Anita besloot het dus iets rustiger aan te gaan doen en stopte bij bigband The Q-Buskers uit Lelystad, maar kon het niet nalaten er nog wat andere ‘lovers’ op na te houden. Zo speelt ze nog steeds bij de Leo-Fanfare uit Hilversum (daar waar het allemaal begon), mag ze graag opvallen in de blazerssectie van seventiesband “The Horns in da House” uit Kortenhoef en laat ze ook haar bariton niet onaangeroerd bij allround coverband “RCL & The Levo Horns” uit Delft.

Tijd over? Dan valt ze graag in bij diverse muzikale samenstellingen of gaat ze op zolder stiekem uit haar dak achter haar drumstel ;-).